شاید الان که دارین این متن رو میخونین مثل خیلی های دیگه آرزو دارین که تو پیاده روی اربعین امسال ثبت نام کنین اما به دلایل مختلفی هنوز تصمیم قطعی خودتون رو نگرفتید . با توجه به فرا رسیدن ایام اربعین و شروع ثبت نام عاشقان حسینی در گردهمایی عظیم پیاده روی نجف تا کربلا ، تصمیم گرفتم یک آموزش چند مرحله ای رو برای عزیزانی که دوست دارن قدم در این راه بذارن آماده کنم و امروز اولین جلسه اون تقدیم حضور شما میشه . امیدوارم علاوه بر شما مورد قبول سید و سالار شهیدان ، ابا عبدالله الحسین (ع) قرار بگیره . ان شاء الله
درست این هست که اول بیایم و راجع به تاریخچه اربعین صحبت کنیم بعد تاریخچه پیاده روی اربعین رو بگیم و بعد در نهایت شروع کنیم به آموزش نحوه ثبت نام در پیاده روی اربعین بپردازیم اما فعلا برای اینکه زمان رو از دست ندیم و همه دوستان بتونن از این آموزش استفاده بکنن ، نحوه ثبت نام در پیاده روی نجف تا کربلا به مناسبت اربعین رو قرار میدیم و بعدا به مرور زمان به بیان تاریخچه اربعین و عزاداری و پیاده رویش می پردازیم .
قطعا می دونید که این پیاده روی اربعین اونطور که مرسوم هست در کشور عراق برگزار میشه و طی اون تمام مردم از تمام شهرهای کشور عراق ، خودشون رو با پای پیاده به کربلا می رسونن و طوری برنامه ریزی می کنن که همگی در روز اربعین در بین الحرمین باشن . البته این رسم دیرینه به مردم سایر کشورها و عاشقان اهل بیت در تمام جهان هم سرایت کرده و جوری فراگیر شده که مراسم پیاده روی اربعین ، بزرگترین گردهمایی سالانه در جهان لقب گرفته! البته مردم کشورهای دیگه مثل ایران مسیر موجود بین شهر نجف تا کربلا (از حرم امیر المومنین تا بین الحرمین) رو به صورت پیاده طی می کنن و مجدد طوری برنامه ریزی می کنن که بتونن روز اربعین به کربلا برسن و نماز ظهر و عصر اربعین رو در حرم امام حسین (ع) یا حرم حضرت ابوالفضل (ع) بخونن (البته اگر بتونن تو اون ازدحام به حرم ها برسن!)
البته این نکته هم حائز اهمیته که چند سالی میشه کاروانهایی با عناوینی مثل جامانده ها یا جاماندگان اربعین در شهرهایی مثل تهران و مشهد و قم شکل گرفته و اون عاشقانی که به هر دلیلی نتونستن در پیاده روی اربعین حسینی در کربلا حضور داشته باشن به صورت نمادین فاصله محل سکونت خودشون تو حرم امام رضا (ع) تو مشهد یا حرم حضرت معصومه (س) تو قم و یا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تو شهر تهران رو به صورت پیاده طی می کنن که امیدوارم خداوند از همگی ما این عزاداری ها و عرض ارادت ها و پیاده روی ها رو قبول کنه و به عنوان توشه آخرتمون قرار بده و در نهایت ما رو از سربازان امام زمان (عج) و سر ، بازان سید و سالار شهیدان قرار بده ، آمین!
اولین مرحله نیت حضور در پیاده روی اربعین هست!
همونطور که از قدیم گفتن هر عملی با نیتش شناخته میشه و این نیت کارهاست که به اونها ارج و منزلت می بخشه . اینجا هم دقیقا این موضوع صدق میکنه . تو اولین مرحله باید نیت کنیم و از خدا بخایم که اجازه بده ما هم در این مسیر همراه بقیه بنده های خوب و عاشق اباعبدالله قدم برداریم و خودمون رو برای فدا شدن برای بهترین بنده خدا ، خون خدا ، آماده کنیم . مهمه که دلمون واقعا بخواد برای یک تغییر خوب تو زندگی مون تو این مسیر قدم برداریم! و باید زرنگ باشیم و بهترین ها و بیشترین ها رو از خدا بخواهیم و اون هم قطعا چیزی نیست جز آرزوی عاقبت به خیری و سعادت در دنیا و آخرت …
گذرنامه یا همون پاسپورت دومین مرحله کاره!
با توجه به مواردی که در بالا گفته شد و با توجه به نیازی که برای خروج از کشور و ورود به یک کشور دیگه در عرف دیپلماتیک وجود داره ، باید برای این کار گذرنامه تهیه کرد و همراه داشت . اینکه داستان هایی نقل میشه که بعضیا تونستن با شناسنامه یا کارت ملی برن و برگردن اولا مربوط به سالهای اخیر نیست و چندین سال قبل رو شامل میشه ، دوما چون خلاف قوانین هست ممکنه از نظر مرجع تقلیدی که دارید دارای اشکال شرعی باشه و سوما اگر دو مورد قبلی رو نادیده بگیریم ، خدای ناکرده در کشور مقصد اتفاقی برای شما بیفته به دلیل نداشتن پاسپورت نه خروجتون از ایران جایی ثبت شده نه ورودتون به عراق جایی ثبت شده و نه میشه پیگیری کرد و کاری انجام داد و … و کلا رو هوا هستید! پس به نظر من و با توجه به تجربیات از همین الان فکر رفتن بدون پاسپورت رو از مغزتون بیرون کنید! اگر پاسپورت دارید که باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشه و اگر هم ندارید می تونید به نزدیک ترین دفتر پلیس به اضافه ده (پلیس + 10) مراجعه کنید و اگر همه مدارکتون کامل باشه توی کمتر از یک هفته اصل گذرنامه به آدرس منزلتون ارسال میشه .
بعد از گرفتن پاسپورت باید برید سراغ گرفتن ویزای عراق!
بعد از گرفتن جواز خروج از کشور ایران ، باید برید سراغ گرفتن جواز ورود به کشور عراق که اسمش ویزا هست . ویزاهای زیارتی کشور عراق 41 دلار هزینه داره و عموما یک ماهه صادر میشه و شما بعد از ورود به عراق حداکثر سی روز زمان دارید که ازون کشور خارج بشید که همین مدت کار ما رو راه میندازه و از سرمون هم زیاده! به طور کلی شما ویزای هر کشوری رو میتونی از کنسولگری اون کشور که در شهرهای مختلف ایران وجود داره تهیه بکنی اما تو ماه های محرم و صفر که تقاضا برای حضور در عراق زیاد میشه عموما مراجعه حضوری زمان و هزینه بیشتری مطالبه میکنه از شما و بهتره که این اتفاق از طریق آژانس های مسافرتی انجام بشه . البته در مراسم پیاده روی اربعین کشور ایران ی ابتکاری زده و اطلاعات تمام عزادارانی که قصد دارن در همایش بزرگ پیاده روی اربعین شرکت کنن رو در سامانه ای به نام سامانه سماح تجمیع میکنه و از طریق این سامانه تمام خدمات مثل اخذ ویزای عراق ، خدمات بیمه حوادث و خدمات هلال احمر رو به این بزرگواران ارائه میده که البته در وقت مناسب به قدر کفایت ازین سیستم انتقاد خواهم کرد! بگذریم …
چجوری باید تو سامانه سماح ثبت نام کنیم حالا؟
سامانه سماح که با هدف ساماندهی مشتاقان حضور در اعتاب مقدسه توسط ستاد مرکزی اربعین سازمان حج و زیارت راه اندازی شده ، همونطور که قبلا هم اشاره کردم تمام خدمات قابل ارائه به زائران حسینی در موسم اربعین رو تجمیع کرده و به صورت یکپارچه به این عزیزان ارائه میده . بعد از اینکه پاسپورتتون آماده شد باید داخل این سایت ثبت نام کنید که البته کار بسیار ساده ای هم هست . وارد آدرس سامانه سماح بشید و بعد از مطالعه راهنمای ثبت نام ، روی لینک شروع ثبت نام کلیک کنید . اولین مرحله از ثبت نام مرحله ثبت اطلاعات هست که با وارد کردن کد ملی ، تاریخ تولد ، شماره موبایل ، شماره گذرنامه و تاریخ صدور گذرنامه سایر اطلاعات فرد متقاضی رو از بانک های اطلاعاتی استخراج میکنه و اگر همه چیز درست بود که معمولا هست باید از کادر پایین صفحه ، نزدیکترین دفتر خدماتی به محل سکونت خودتون رو انتخاب کنید . بعد از انجام این دو مرحله تقریبا کار تموم شدست! تو مرحله بعدی اطلاعات نهایی رو به شما نشون میده و شما بعد از تاییدش وارد مرحله پرداخت هزینه میشید که در این صفحه مبلغ خدمات که شامل هزینه ویزا ، کارمزد کارگزاری برای اخذ ویزا ، بیمه مسافرتی و خدمات هلال احمر در مسیر پیاده روی هست رو به صورت ریالی به شما نشون میده و شما برای ثبت نهایی اطلاعات خودتون می بایست به صورت اینترنتی و با یکی از کارت های بانکی تون که رمز دومش رو قبلا فعال کردید ، هزینه ها رو به صورت پرداخت آنلاین به حساب سازمان حج و زیارت پرداخت کنید . بعد از واریز هزینه هم یک پیامک براتون میاد که کد رهگیری ثبت نامتون رو براتون ارسال میکنن .
بعد از ثبت نام تو سامانه سماح باید چی کار کنیم؟
تقریبا کار تموم شده است و تنها کاری که باید بکنید اینه که در اسرع وقت اصل پاسپورت خودتون رو به همراه کد رهگیری ای که براتون پیامک شده و دو قطعه عکس به آدرس همون دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری که تو مرحله ثبت نام انتخاب کردید ببرید و تحویل بدید تا اونها برن و کارهای اخذ ویزا از کنسولگری های عراق رو برای شما انجام بدن ، بعد از آماده شدن ویزا هم خودشون باهاتون تماس میگیرن که برید و از همون دفتر خدماتی اصل پاسپورتتون رو به همراه ویزایی که به یکی از صفحات اون الصاق شده ، تحویل بگیرید .
حالا دیگه می تونم تو پیاده روی اربعین شرکت کنم!
اگر خدا بخواد و امام حسین بطلبه ، بله ان شاء الله . البته این تازه شروع کار بود و ما فقط نحوه ثبت نام رو خدمت شما توضیح دادیم . این سفر نکات ریز و درشت زیادی داره که باید در جریانش باشید تا بتونید با کمترین اذیت بیشترین لذت معنوی و آرامش رو تجربه کنید که به امید خدا و به شرط حیات به مرور زمان در مسکن مهر قرار داده میشه . فقط هم ما رو از دعای خیر خودتون محروم نکنید و هم شما آخرین حلقه این زنجیر نباشید و عاشقان بیشتری رو با این رسم عاشقی آشنا کنید . اجرکم عند الله …
امضا ، بابای خونه